2015. már 29.

Bulgursaláta szójajoghurttal

írta: Vegán és Gourmand
Bulgursaláta szójajoghurttal

Ehhez a salátához olyan hozzávalót használok, amit török rizsnek is szokás nevezni. A bulgur úgy készül, hogy a búzaszemeket megpárolják, kiszárítják, majd összetörik. A barna változatot bezostye búzából állítják elő. A bulgurt b-vitamin, folsav, és vas tartalma miatt szuperköretként tartják számon.

Hozzávalók:

- 200 g barna bulgur
- fél fejessaláta
- 1 nagy paprika
- 3 paradicsom
- fél kígyóuborka
- 2 doboz natúr szójajoghurt
- kapor, bors

Főzd meg a bulgurt egy kis sóval, kétszeres vízben, kb. 15-20 perc alatt. Tedd félre, és amíg kihűl vágd fel az összes friss zöldséget. Pakolj mindent egy nagy salátás tálba, majd keverd össze a hozzávalókat és joghurtos dresszinggel tálald (a szójajoghurtba tegyél egy kis borsot és ...

Tovább Szólj hozzá

Saláta