2015. feb 02.

Csokis zabkása

írta: Vegán és Gourmand
Csokis zabkása

Nagyon szeretem a dzsemes vagy mézes pirítóst reggelire, de egy idő után mindig megunom és más alternatíva után nézek. Mostanában egyre többször készítek zabkását reggelire, ami nemcsak energiát ad, de felmelegít belülről, ami egy nagyon jó tulajdonság a téli hónapokban. Anyukámtól tanultam, hogyan dobjam fel a sima zabkását gyümölcsökkel, illetve, hogy egyáltalán, hogyan főzzem meg a zabpelyhet. :)

Hozzávalók:

- fél pohár zabkása
- 1 pohár víz
- banán szeletek
- aszalt vörösáfonya
- két kocka étcsoki
- egy teáskanál méz
- egy csipet só

Kezd el főzni a fél pohár zabkását kétszeres mennyiségű vízben és egy csipet sóval. Folyamatosan kevergesd, és add hozzá a csoki kockákat. Ha elolvadt a csoki, mehet bele a banán ...

Tovább Szólj hozzá

Desszert