Házi sült krumpli
Egészen mostanáig csak néha-néha ettem sült krumplit, ha felajánlották egy vegaburger mellé menüben. Akkor általában házi jellegű, tepsis burgonya darabokat raktak a tányéromra. Sokszor kedvet kaptam hozzá, hogy ezt én is elkészítsem otthon, aminek most jött el az ideje. Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel; a krumplik belseje puha és pürés lett, a külsejük pedig aranybarna, ropogós.
Hozzávalók:
- 2 db sárga héjú krumpli személyenként
- 1 ek. olívaolaj személyenként
- só, bors
Szuper-könnyű elkészítés:
Mosd meg jól a krumplikat, majd töröld őket szárazra. Vágd fel őket hasábokra héjjal együtt. Tedd a darabokat egy sütőtálba és fűszerezd őket ízlés szerint sóval, borssal. Önts rájuk egy evőkanál ...