Martin kínai kel salátája naranccsal
Első hallásra nem voltam benne biztos, hogy szeretni fogom a narancs darabokat a balzsamecetes salátámban, de a barátom meggyőzött, hogy ők ezt így eszik Franciaországban, így hát elkészítettük. Gondolom, mindenki sejti, az eredmény fincsire sikerült, és most meg is osztom ezt az egyszerű receptet. :)
Hozzávalók:
- fél kínai kel
- fél kígyóuborka
- 3 paradicsom
- 1 paprika
- néhány retek
- 1 csicseriborsó konzerv
- 2 narancs
- mustár, balzsamecet, olívaolaj
Vágd fel a kínia kel leveleket csíkokra, az összes többi zöldséget pedig kockára. A narancsokat negyedeld fel, majd mindegyik részről vágd le késsel a héját, és így kockázd fel. Ha elég ügyes vagy minél kevesebb fehér belső héj marad a narancsrostokon. Minden mehet egy nagy ...