2015. ápr 05.

Martin kínai kel salátája naranccsal

írta: Vegán és Gourmand
Martin kínai kel salátája naranccsal

Első hallásra nem voltam benne biztos, hogy szeretni fogom a narancs darabokat a balzsamecetes salátámban, de a barátom meggyőzött, hogy ők ezt így eszik Franciaországban, így hát elkészítettük. Gondolom, mindenki sejti, az eredmény fincsire sikerült, és most meg is osztom ezt az egyszerű receptet. :)

Hozzávalók:

- fél kínai kel
- fél kígyóuborka
- 3 paradicsom
- 1 paprika
- néhány retek
- 1 csicseriborsó konzerv
- 2 narancs
- mustár, balzsamecet, olívaolaj

Vágd fel a kínia kel leveleket csíkokra, az összes többi zöldséget pedig kockára. A narancsokat negyedeld fel, majd mindegyik részről vágd le késsel a héját, és így kockázd fel. Ha elég ügyes vagy minél kevesebb fehér belső héj marad a narancsrostokon. Minden mehet egy nagy salátás tálba a csicseriborsóval együtt. Keverj el csomómentesen két evőkanál balzsamecetet egy teáskanál dijoni mustárral. Önts hozzájuk négy evőkanál olívaolajat, vagy többet, ha lágyabb öntetet szeretnél (mint a tésztasaláta receptemnél). Ezután már csak meg kell locsolnod a salátát ezzel az öntettel, és kész is vagy.

resized_dsc02442.jpg

 

Szólj hozzá

Saláta