Csicseri omlett
A jóból is megárt a sok alapon egy kicsit meguntam a palacsinta és zabkása reggeliket és mást szerettem volna kipróbálni. Már elsőre sikerült nagyon finom vegán omlettet készítenem csicseriborsó lisztből, hiszen gyors és nem igényel nagy szakértelmet sem. Én az alábbi szárított paradicsomos változatot sütöttem, de önteheted a masszát lepirított hagymára és gombára, vagy tehetsz bele sült spárgát, bármit.
Hozzávalók egy személyre:
- 3 púpos ek. csicseriborsó liszt
- 1 ek. olívaolaj
- só, bors, oregánó ízlés szerint
- kb. 1 dl víz
- 2 darab szárított paradicsom apróra vágva
- tökmag
- növényi sajt
Tegyél fel egy serpenyőt a tűzhelyre melegedni. Közben keverd össze egy tálban az összes hozzávalót. Ha nagyon sűrű a masszád, akkor adj hozzá még egy kis vizet; kb. valahol a muffin tészta és a híg palacsinta tészta között legyen az állaga, de bárhogy is alakul, nem igazán lehet elrontani. Amikor forró a serpenyő süsd az omlett mindkét oldalát aranybarnára. Kész is van. Reszelj rá növényi sajtot, tegyél bele még paradicsomot. Kiegészítheted ezt a finom reggelit humusszal vagy tahini szósszal is.