Lilakáposzta saláta
Ez a szuper káposztasaláta nemcsak finom, hanem alkalmad nyílik arra, hogy nyersen (de nem savanyítva) fogyassz egy olyan zöldséget, amit általában párolva készít el a legtöbb ember. A lilakáposzta elősegíti a sejtek regenerálódását, segíti a májat a méregtelenítésében, és jó hatással van a gyomorproblémákra.
Hozzávalók:
- egy kisebb fej lilakáposzta fele
- egy nagyobb sárgarépa
- dijoni mustár
- olívaolaj
- tahini (szezámpaszta)
- agave szirup
- petrezselyem
Gyaluld le a megtisztított fél lilakáposztát, miután kivágtad a torzsáját, valamint reszeld le a sárgarépát, akár kézi konyhai eszközökkel, akár aprítógéppel. Tehetsz ugyanilyen módszerrel fehérkáposztát is a salátádhoz.
Egy másik tálban készítsd el a szószt a következőképpen: keverj össze egy nagy evőkanál dijoni mustárt egy evőkanál tahinivel és egy teáskanál agave sziruppal. Olívaolajjal hígítsd ezt az egyveleget ízlés szerint (kb. 4 evőkanál, de lehet több is, ha úgy szeretnéd). Egy konyhai ollóval vagdoss mosott petrezselymet a szószba, majd öntsd az egészet a nyers zöldségekre és forgasd őket jól össze. Fél órára mehet a saláta a hűtőbe, utána viszont jó étvágyat!