2017. már 17.

Lilakáposzta saláta

írta: Vegán és Gourmand
Lilakáposzta saláta

Ez a szuper káposztasaláta nemcsak finom, hanem alkalmad nyílik arra, hogy nyersen (de nem savanyítva) fogyassz egy olyan zöldséget, amit általában párolva készít el a legtöbb ember. A lilakáposzta elősegíti a sejtek regenerálódását, segíti a májat a méregtelenítésében, és jó hatással van a gyomorproblémákra.

Hozzávalók:

  • egy kisebb fej lilakáposzta fele
  • egy nagyobb sárgarépa
  • dijoni mustár
  • olívaolaj
  • tahini (szezámpaszta)
  • agave szirup
  • petrezselyem

Gyaluld le a megtisztított fél lilakáposztát, miután kivágtad a torzsáját, valamint reszeld le a sárgarépát, akár kézi konyhai eszközökkel, akár aprítógéppel. Tehetsz ugyanilyen módszerrel fehérkáposztát is a salátádhoz.

Egy másik tálban készítsd el a szószt a következőképpen: keverj össze egy nagy evőkanál dijoni mustárt egy evőkanál tahinivel és egy teáskanál agave sziruppal. Olívaolajjal hígítsd ezt az egyveleget ízlés szerint (kb. 4 evőkanál, de lehet több is, ha úgy szeretnéd). Egy konyhai ollóval vagdoss mosott petrezselymet a szószba, majd öntsd az egészet a nyers zöldségekre és forgasd őket jól össze. Fél órára mehet a saláta a hűtőbe, utána viszont jó étvágyat!

dsc01676-3.jpg

Szólj hozzá

Saláta