2017. aug 14.

Cukorborsó curry

írta: Vegán és Gourmand
Cukorborsó curry

Mondhatnánk, hogy nem nyáron van itt a curryk ideje, mivel a benne lévő fűszerek felmelegítik a testet, viszont egy egész napos utazás és szendvicsezés után képtelen vagyok száraz ételeket enni. Így nyár ide vagy oda, én egy szószos finomságot készítettem magamnak.

Hozzávalók 2 személyre:

  • kb. 400 g cukorborsó
  • 200 ml kókusztej (más néven kókusztejszín főzéshez)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cm friss gyömbér
  • néhány szem mandula
  • curry, kurkuma, garam massala, só

Főzd meg a cukorborsót (lehet friss vagy fagyasztott), majd tedd félre. Kockázd fel a vöröshagymát, vágd apróra a fokhagymát és a gyömbért is, hámozás után. Egy nagy késsel durván vagdosd kisebbre a mandulákat. Egy lábosban dinszteld őket pár percig kókuszolajon egy kis só hozzáadásával. Ezután öntsd a megpárolt hagymás alaphoz a kókusztejet. Amikor forrni kezd, fűszerezd tetszés szerint curryvel és kurkumával, majd mehet a mártásba a főtt cukorborsó is. Egy-két percig hagyd az egészet főni, a végén pedig tegyél hozzá garam massalát is, amit további két percig engedj fortyogni, hogy kiadja az aromáit. Én basmati rizst készítettem mellé és falafelt ettem hozzá. Jó étvágyat!

dsc02341-2.jpg

Szólj hozzá

Főétel