Cukorborsó curry
Mondhatnánk, hogy nem nyáron van itt a curryk ideje, mivel a benne lévő fűszerek felmelegítik a testet, viszont egy egész napos utazás és szendvicsezés után képtelen vagyok száraz ételeket enni. Így nyár ide vagy oda, én egy szószos finomságot készítettem magamnak.
Hozzávalók 2 személyre:
- kb. 400 g cukorborsó
- 200 ml kókusztej (más néven kókusztejszín főzéshez)
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- néhány szem mandula
- curry, kurkuma, garam massala, só
Főzd meg a cukorborsót (lehet friss vagy fagyasztott), majd tedd félre. Kockázd fel a vöröshagymát, vágd apróra a fokhagymát és a gyömbért is, hámozás után. Egy nagy késsel durván vagdosd kisebbre a mandulákat. Egy lábosban dinszteld őket pár percig kókuszolajon egy kis só hozzáadásával. Ezután öntsd a megpárolt hagymás alaphoz a kókusztejet. Amikor forrni kezd, fűszerezd tetszés szerint curryvel és kurkumával, majd mehet a mártásba a főtt cukorborsó is. Egy-két percig hagyd az egészet főni, a végén pedig tegyél hozzá garam massalát is, amit további két percig engedj fortyogni, hogy kiadja az aromáit. Én basmati rizst készítettem mellé és falafelt ettem hozzá. Jó étvágyat!