2017. feb 16.

Csicseri-cukkini vegán fasírt

írta: Vegán és Gourmand
Csicseri-cukkini vegán fasírt

Ezt a vegán fasírtot többféle ételhez is felhasználhatod. Eheted csak simán egy tartalmas saláta mellé vagy beleteheted tortillába, mint falafel golyót. Paradicsomszezon idején pedig készíthetsz egy jó paradicsomos szószt (recept a blogon) tésztával, aminek a tetejére ültetheted ezeket a vegán gombócokat, a húsgolyós spagetti receptjét imitálva, természetesen anélkül, hogy bármilyen állat meghalt volna az ételedért.

Hozzávalók kb. 12 gombóchoz:

  • 400 g csicseriborsó (konzerv vagy otthon főzött)
  • 1 kisebb cukkini
  • 45 g zabpehely
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors, oregánó
  • aprítógép

Szűrd le a csicseriborsót és tedd egy aprítógépbe a gerezd fokhagymával és a zabpehellyel együtt. Turmixold össze őket és kanalazd át ezt a keveréket egy nagy tálba. Közben melegítsd elő a sütődet 190 ºC-ra. Mosd meg jól a cukkinit és a héjával együtt reszeld le. Add hozzá a csicseriborsóhoz, sózd, borsozd az egészet ízlés szerint, tegyél bele szárított oregánót is. Keverd össze a masszát egy kanállal.

Ha túl nedves lett a keverék és úgy érzed, hogy nem lehet gombócokat formálni belőle, akkor tegyél hozzá egy kis lisztet. Készíts közepes méretű gombócokat és helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süsd a fasírtokat kb. 30 percig, amíg aranybarna színűek nem lesznek. Jó étvágyat!

dsc01494-2.jpg

Szólj hozzá

Főétel