2019. ápr 27.

Fehérbab saláta

írta: Vegán és Gourmand
Fehérbab saláta

Hmm...az egyik kedvenc receptem. Imádom a fehérbab lágyságát, krémességét ebben a salátában. Azt hiszem legközelebb babpástétomot készítek belőle. :) Az ételhez felhasznált zöldségek és bab mennyiségét döntsd el te, én csak irányt mutatok.

Hozzávalók a salátához:

  • 400g fehérbab (főzd meg otthon vagy válassz befőttes üvegben árult kész babot)
  • 3 darab krumpli
  • néhány salátalevél
  • néhány szem retek

Főzd meg a krumplikat héjastól, de félbevágva vízgőz felett, amikor elkészültek tedd félre őket hűlni. Közben vágd fel csíkokra a kívánt saláta mennyiséget egy nagy salátástálba, majd karikázd bele a retket, és dobd hozzájuk a fehérbabot is. Most készítsd el az öntetet, ami megkoronázza az ételt.

Hozzávalók a francia vinaigrette-hez:

  • egy fél citrom leve
  • 2 tk. dijoni mustár
  • olívaolaj
  • só, bors

Keverd el a citromlevet és a mustárt. Amikor már egy egységet alkotnak, akkor önts hozzájuk legalább kétszer annyi olívaolajat, ízesítsd sóval és borssal továbbra is kevergetve. A só-bors mennyiségnél számolj azzal, hogy a krumpli és a többiek eddig még nem voltak fűszerezve.

A kihűlt krumplikat hámozd meg és karikázd fel, tedd bele a salátástálba a többi hozzávaló közé és dolgozd el az öntetet a zöldségekkel. Voilà! Készen is vagy. Jó étvágyat! 

dsc04913-2.jpg

Szólj hozzá

Saláta