Fehérbab saláta
Hmm...az egyik kedvenc receptem. Imádom a fehérbab lágyságát, krémességét ebben a salátában. Azt hiszem legközelebb babpástétomot készítek belőle. :) Az ételhez felhasznált zöldségek és bab mennyiségét döntsd el te, én csak irányt mutatok.
Hozzávalók a salátához:
- 400g fehérbab (főzd meg otthon vagy válassz befőttes üvegben árult kész babot)
- 3 darab krumpli
- néhány salátalevél
- néhány szem retek
Főzd meg a krumplikat héjastól, de félbevágva vízgőz felett, amikor elkészültek tedd félre őket hűlni. Közben vágd fel csíkokra a kívánt saláta mennyiséget egy nagy salátástálba, majd karikázd bele a retket, és dobd hozzájuk a fehérbabot is. Most készítsd el az öntetet, ami megkoronázza az ételt.
Hozzávalók a francia vinaigrette-hez:
- egy fél citrom leve
- 2 tk. dijoni mustár
- olívaolaj
- só, bors
Keverd el a citromlevet és a mustárt. Amikor már egy egységet alkotnak, akkor önts hozzájuk legalább kétszer annyi olívaolajat, ízesítsd sóval és borssal továbbra is kevergetve. A só-bors mennyiségnél számolj azzal, hogy a krumpli és a többiek eddig még nem voltak fűszerezve.
A kihűlt krumplikat hámozd meg és karikázd fel, tedd bele a salátástálba a többi hozzávaló közé és dolgozd el az öntetet a zöldségekkel. Voilà! Készen is vagy. Jó étvágyat!