Gyors humusz-tofu szendvics
Ma egy gyors ebédre vágytam, mivel nekem sincs mindig kedvem egy órát állni a konyhában, de a jó vegán ételek elkészítése nem csak erről szól, hanem a kreativitásról és az egyszerűségről is. Egy gyors grill szendvicset dobtam össze, amivel jól is laktam.
Hozzávalók:
- kenyér/zsemle/baguette stb.
- házi humusz (350 g főtt csicseriborsó, olívaolaj, negyed vagy fél citrom leve, 1 ek. tahini /elhagyható/, kis víz, őrölt koriander, só, bors)
- füstölt tofu
- padlizsán
- paradicsom
- paprika
Kezdetnek feltettem melegedni a serpenyőt, amiben a tofu és a padlizsán szeleteket akarom majd megsütni. Közben összeszereltem az aprítógépet (jó turmixgéppel is működhet a dolog) és beleraktam a humusz összes hozzávalóját. Az olívaolajat és vizet aszerint adagoltam, hogy milyen állagúra szeretném a krémet (és hogy a gép hogyan aprítja fel a leghatékonyabban). Citromléből ízlés szerint facsarj bele, kezdheted először csak negyed citrom levével.
A meleg serpenyőben sóval és borssal meggrilleztem pár perc alatt a padlizsánt és tofut. Ezután csak összeraktam a szendvicset, tetszés szerint megpakolva a kenyereket paradicsommal és paprikával is. Jó étvágyat!