2019. jún 16.

Gyors humusz-tofu szendvics

írta: Vegán és Gourmand
Gyors humusz-tofu szendvics

Ma egy gyors ebédre vágytam, mivel nekem sincs mindig kedvem egy órát állni a konyhában, de a jó vegán ételek elkészítése nem csak erről szól, hanem a kreativitásról és az egyszerűségről is. Egy gyors grill szendvicset dobtam össze, amivel jól is laktam.

Hozzávalók:

  • kenyér/zsemle/baguette stb.
  • házi humusz (350 g főtt csicseriborsó, olívaolaj, negyed vagy fél citrom leve, 1 ek. tahini /elhagyható/, kis víz, őrölt koriander, só, bors)
  • füstölt tofu
  • padlizsán
  • paradicsom
  • paprika

Kezdetnek feltettem melegedni a serpenyőt, amiben a tofu és a padlizsán szeleteket akarom majd megsütni. Közben összeszereltem az aprítógépet (jó turmixgéppel is működhet a dolog) és beleraktam a humusz összes hozzávalóját. Az olívaolajat és vizet aszerint adagoltam, hogy milyen állagúra szeretném a krémet (és hogy a gép hogyan aprítja fel a leghatékonyabban). Citromléből ízlés szerint facsarj bele, kezdheted először csak negyed citrom levével.

A meleg serpenyőben sóval és borssal meggrilleztem pár perc alatt a padlizsánt és tofut. Ezután csak összeraktam a szendvicset, tetszés szerint megpakolva a kenyereket paradicsommal és paprikával is. Jó étvágyat!

64529455_303999163646352_4487276200435122176_n.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

Főétel