2017. júl 08.

Gyors lencsesaláta

írta: Vegán és Gourmand
Gyors lencsesaláta

Amikor 37 fok van – és ez gyakran megesik Bordeaux-ban a nyár folyamán – akkor szívesebben eszek hűsítő, magas víztartalmú zöldségeket. Viszont a nyuszimmal ellentétben, én nem vagyok egy salátalevélen éldegélő típus, így, ha nálam ezek a nyers zöldek kerülnek terítékre, mindenképpen felturbózom őket valamilyen hüvelyessel és vegán virslivel. Ja, és persze a salátaöntet sem hiányozhat a menüből.

Hozzávalók a salátához (a mennyiséget te döntöd el):

  • fejes saláta
  • zöld lencse
  • kígyóuborka
  • szárított paradicsom
  • szójavirsli

Tedd fel főni a lencsét kétszeres mennyiségű vízben magas lángon, majd amikor forrni kezd, fedd le és főzd tovább alacsony hőfokon kb. 20 percig. Amikor elkészült szűrd le és tedd félre a lencsét hűlni. Eközben mosd meg és vágd fel kisebb csíkokra a salátát, és kisebb darabokra az uborkát, a szárított paradicsomot és a szójavirslit. Ezután mindent dobj bele egy magas tálba és keverd hozzá a kihűlt lencsét is. Sózd, borsozd a zöldségeket ízlés szerint.

Francia vinaigrette (salátaöntet) arányai:

  • egyharmad almaecet
  • kétharmad olívaolaj
  • dijoni mustár ízlés szerint

Keverj össze egyharmad rész almaecetet egy kis dijoni mustárral. Az ecetben jól fel fog oldódni a mustár, könnyű lesz kikeverni. Csak ezután tegyél a keverékhez kétharmad rész olívaolajat. 

Jó étvágyat!

dsc02152.JPG

Szólj hozzá

Saláta