Chia magos zabpehely palacsinta
Egy újabb palacsinta kísérletemet nyújtom át Neked. Ez az amerikai reggeli az egyik kedvenc témám, ami valószínűleg abból fakad, hogy sok egyetemista fiatallal együtt, én is dolgoztam az Egyesült Államok egyik nyári táborában, amikor 20 éves voltam.
Ezt a receptet nagyon gyorsan “érzésre” állítottam össze (ilyet is kell néha), mert meg szerettem volna ajándékozni magam valami finommal jóga után. :) A megosztásom szándéka legyen tehát ez: edzés, futás, jóga, munka, tanulás, szakdolgozatírás, gyerekek suliba szállítása stb. után, lepd meg csak SAJÁT MAGADAT egy kis házi készítésű édességgel. :)
(Kb. 6-7 palacsinta süthető a hozzávalókból, így, ha nem bírod megenni, később megoszthatod valakivel, de először magadat jutalmazd meg.)
Hozzávalók 1 személyre:
- 12 ek. zabpehely
- 1 ek. chia mag
- 1 ek. nádcukor
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- rizstej (vagy mandulatej/kókusztej)
- néhány szem mandula
- kávédaráló
Kávédarálóban őröld meg a zabpelyhet, utána a chia magot (a jobb felszívódás érdekében). Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd “érzésre” annyi növényi tejet adj hozzá, hogy a tészta sűrű maradjon, ne legyen folyós, de persze ne legyen kemény és száraz sem. Hagyd állni 5-10 percet.
Melegítsd fel a palacsintasütődet közepes lángon és evőkanállal adagold a tésztát, hogy kis korongokat kapj. A mini palacsinták tetejébe jól nyomj bele néhány szem mandulát, és amikor buborékozik a tészta felszíne, fordítsd meg és süsd a másik felét 2-3 percig. Jó ÉN-időt!