2017. jan 17.

Gyömbéres céklaleves

írta: Vegán és Gourmand
Gyömbéres céklaleves

Dobd fel a szürke téli napokat élénk rózsaszínnel! Persze, nem csak a szép színéért érdemes céklát enni, hanem immunerősítő és vérképző hatása miatt is. Az sem utolsó szempont, hogy a gyömbérrel főzött forró levesek kiválóan átmelegítik belülről az egész testet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 nagy cékla
  • 1 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • 4 dl kókusztej (főzéshez való konzerv, nem kókuszital)
  • fél liter víz
  • só, bors
  • kézi mixer

Vágd fel a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért (hámozás után) apró darabokra. Dinszteld őket kókuszzsíron egy fazékban kb. 5 percig. Hámozd meg a céklákat, mosd meg és kockázd fel őket. Párold a cékla darabokat is a hagymás gyömbéren 1-2 percig, majd öntsd fel az egészet fél liter vízzel. Fedd le a fazekat, és főzd olyan puhára a céklát, hogy egy villa simán átmenjen rajta; ez kb. 20 percet jelent. Ha kész a zöldség (vagyis lilaság), akkor egy kézi mixerrel turmixold jól össze a lével együtt. Most add hozzá a kókusztejet, majd sót és borsot ízlés szerint, aztán forrald még 1-2 percig a levest. Díszítheted petrezselyemmel vagy szórhatsz a tetejére tökmagot levesbetétnek. Jó étvágyat!

dsc01377-2-2.jpg

Szólj hozzá

Leves