Vegán Buddha-tál saláta
Ha nem tudod eldönteni mit ennél ebédre, csak vegyél elő egy tálat és dobálj bele mindent, amit megkívánsz. Persze, a Buddha-tál ennél azért nagyobb művészet, hiszen nem árt, ha van benne:
- gabonaféle (pl. quinoa)
- növényi fehérje (pl. humusz, szója virsli)
- nyers zöldségek (pl. saláta, paradicsom)
- növényi zsírban gazdag alapanyag (pl. avokádó)
- öntet (pl. francia vinaigrette)
Hozzávalók (mennyiség étvágy szerint):
- sok saláta
- érett avokádó
- koktélparadicsom
- házi készítésű humusz
- szója virsli
- quinoa
Főzd készre a kiválasztott mennyiségű quinoát háromszoros vízben, lassú tűzön kb. 20 perc alatt. Ezután, vágd csíkokra a saláta leveleket és tedd őket egy tálba, erre pakold rá a többi finom hozzávalót, mintha csak fel akarnád díszíteni a salátát. Nálam a szósz francia vinaigrette volt, aminek a receptjét itt megtalálod: http://vegagourmand.blog.hu/2017/07/08/gyors_lencsesalata_778
Jó étvágyat!