2017. nov 05.

Vegán Buddha-tál saláta

írta: Vegán és Gourmand
Vegán Buddha-tál saláta

Ha nem tudod eldönteni mit ennél ebédre, csak vegyél elő egy tálat és dobálj bele mindent, amit megkívánsz. Persze, a Buddha-tál ennél azért nagyobb művészet, hiszen nem árt, ha van benne:

  • gabonaféle (pl. quinoa)
  • növényi fehérje (pl. humusz, szója virsli)
  • nyers zöldségek (pl. saláta, paradicsom)
  • növényi zsírban gazdag alapanyag (pl. avokádó)
  • öntet (pl. francia vinaigrette)

Hozzávalók (mennyiség étvágy szerint): 

  • sok saláta
  • érett avokádó
  • koktélparadicsom
  • házi készítésű humusz
  • szója virsli
  • quinoa

Főzd készre a kiválasztott mennyiségű quinoát háromszoros vízben, lassú tűzön kb. 20 perc alatt. Ezután, vágd csíkokra a saláta leveleket és tedd őket egy tálba, erre pakold rá a többi finom hozzávalót, mintha csak fel akarnád díszíteni a salátát. Nálam a szósz francia vinaigrette volt, aminek a receptjét itt megtalálod: http://vegagourmand.blog.hu/2017/07/08/gyors_lencsesalata_778

Jó étvágyat!

dsc03005-2.jpg

Szólj hozzá

Saláta