Palacsinta banánból
A banán nagyon jó helyettesítője lehet a tojásnak süteményekben, én mégsem ezért próbáltam ki ezt a receptet, inkább az íze és állaga érdekelt ennek a banánkenyér ihlette palacsintának. A végeredmény egy jól süthető, lágy belsejű, banán ízű desszert lett. Cukrot nem használtam, mert az érett banán adja a palacsinta édességét. Gluténérzékenység esetén gluténmentes liszttel készítsd.
Hozzávalók kb. 14 palacsintához:
- 1 közepes érett banán
- 175 ml rizstej (vagy mandula-/szójatej)
- 125 g liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál keményítő
- étcsoki darabok ízlés szerint
Nyomd össze a banánt egy villával, hogy pépes legyen. Ezután vegyél elő egy nagy tálat és keverd össze a száraz összetevőket: liszt, sütőpor, keményítő. Aztán öntsd hozzá a növényi tejet is, majd a banánt. A végén keverd el benne a csoki darabokat és hagyd állni a palacsinta tésztát 15 percig. Közepes lángon melegítsd fel a serpenyődet, és a típusától függően kókuszolajon vagy anélkül, kezdd el kisütni a mini palacsintákat. Akkor fordítsd meg a palacsintát, amikor buborékok jelennek meg a felületén. Jó étvágyat!