2019. ápr 27.

Polenta krémdesszert

írta: Vegán és Gourmand
Polenta krémdesszert

Arra jöttem rá, hogy én szinte csak édességként eszem a kukoricakását, pedig Anyukám mindig sós változatban készítette, amikor még otthon éltem. Az is nagyon finom, viszont most egy szuper gyors pohárdesszertet mutatok be.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0,5 csésze kukoricadara (kb. 60g)
  • 1,5 csésze rizstej/mandulatej/szójatej (a kukoricadara háromszorosa bármiben is mérted ki)
  • 1,5 tk. barnacukor/nyírfacukor
  • 6-7 tk. kókuszkrém
  • áfonya, eper

Kezdd el melegíteni a növényi tejet, amit választottál és amikor már gőzölög, de még nem forr, szórd bele lassanként az összes kukoricadarát és a cukrot. Kevergesd folyamatosan, pár perc alatt megdagad és elkészül. A végén a kókuszkrémmel tedd lágyabbá. Egy kehelyben (vagy pohárban) egymáson rétegezve a krémet és a friss gyümölcsöket fejezd be a remekműved. Jó étvágyat!

dsc04923-2.jpg

 

Szólj hozzá

Desszert