Polenta krémdesszert
Arra jöttem rá, hogy én szinte csak édességként eszem a kukoricakását, pedig Anyukám mindig sós változatban készítette, amikor még otthon éltem. Az is nagyon finom, viszont most egy szuper gyors pohárdesszertet mutatok be.
Hozzávalók 2 személyre:
- 0,5 csésze kukoricadara (kb. 60g)
- 1,5 csésze rizstej/mandulatej/szójatej (a kukoricadara háromszorosa bármiben is mérted ki)
- 1,5 tk. barnacukor/nyírfacukor
- 6-7 tk. kókuszkrém
- áfonya, eper
Kezdd el melegíteni a növényi tejet, amit választottál és amikor már gőzölög, de még nem forr, szórd bele lassanként az összes kukoricadarát és a cukrot. Kevergesd folyamatosan, pár perc alatt megdagad és elkészül. A végén a kókuszkrémmel tedd lágyabbá. Egy kehelyben (vagy pohárban) egymáson rétegezve a krémet és a friss gyümölcsöket fejezd be a remekműved. Jó étvágyat!