Csokiöntet és kókuszkrém álomrandija
A legegyszerűbb és legkrémesebb-habosabb pohárdesszertet mutatom meg neked, amit imádtam összeállítani, de még jobban befalni. :) A kókuszkrém konzervet ne rázd fel sem vásárláskor, sem otthon, hogy a sűrű és a folyékony részei külön maradjanak.
Hozzávalók a krémhez:
- 400 ml-es kókuszkrém konzerv tetején lévő sűrű réteg
- 2 ek. mandulatej/rizstej/szójatej
- 3 tk. nyírfacukor (vagy más fajta cukor)
- 1-2 tk. vanília aroma
- eper (vagy más friss gyümölcs)
Hozzávalók a csokiöntethez:
- 2 púpos ek. kakaópor (cukormentes)
- 1 ek. nyírfacukor (vagy amit használsz)
- 3-4 ek. forró víz
Egy nagy tálba kanalazd bele a kókuszkrém sűrű részét (az átlátszó kókusztejet egy zöldséges mártáshoz vagy leveshez használd fel). Jól keverd el kézi habverő segítségével a választott növényi tejjel, a cukorral és a vanília aromával.
A kakaóport és a cukrot forgasd össze egy pici tálkában, forrázd le csupán 3-4 evőkanálnyi vízzel és keverd ki csomómentesre. Egy krémes vagy kicsit folyósabb, öntetes állagot kell kapnod, ahogy neked tetszik. Az epreket mosd meg és szeleteld fel.
Nincs más hátra, mint egymásra kanalazni az édesség három elemét: kókuszkrém, csokiöntet, eper. Jó étvágyat!