2019. jún 16.

Reggeli hajdinás zabpalacsinta

írta: Vegán és Gourmand
Reggeli hajdinás zabpalacsinta

Jó ideje hajdinapalacsintát eszem reggelire és ezt a szokásomat továbbra is folytatni szeretném. Annyi csak a bökkenő, hogy jelenlegi költözködős élethelyzetemben nem a saját palacsintasütőmet tudom használni, hanem egy kevésbé hatékonyat, amiben a sima hajdina-víz kombináció nem áll össze rendes tésztává. A probléma megoldásából pedig született egy zabbal és banánnal dúsított palacsinta recept.

Hozzávalók 2 palacsintához:

  •  1 db érett banán
  •  4-5 ek. hajdinaliszt
  •  4-5 ek. gluténmentes zabpehely
  •  cukormentes rizstej/mandulatej/szójatej

Tedd fel a tűzhelyen a palacsintasütődet melegedni. Egy keverő tálban törd össze villával a banánt, keverd hozzá a hajdinalisztet és a zabpelyhet. Adj hozzá annyi növényi tejet, hogy egy sűrű állagú tésztát kapj (mint például az amerikai palacsinta tésztája). Ha túl folyós lett adj még hozzá zabpelyhet. Amikor meleg a serpenyő oszlasd el benne egy kanállal a massza felét. Várj, amíg elkezd kiszáradni és megszilárdulni a palacsinta és csak akkor próbálj meg alányúlni egy spatula lapáttal, majd süsd át a másik oldalát is, amíg aranybarna nem lesz. Készítsd el a második palacsintát is. Én gyümölcsökkel és házi mogyorókrémmel szoktam enni. Jó étvágyat!

61549342_809900062717453_8263976806508396544_n-2.jpg

 

Szólj hozzá

Desszert