Avokádós csoki-élmény
Süti hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 50 ml növényi olaj (pl. olívaolaj)
- 200 g liszt
- 80 g kakaópor (cukrozatlan)
- 80 g barna cukor
- 1 ek. szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
- 170 ml növényi tej
- étcsoki
- aprítógép
Aprítógépben dolgozd össze krémesre a kimagozott, meghámozott avokádót az olajjal és a cukorral. Ezt az egyveleget utána kanalazd át egy nagy tálba, szitáld bele a lisztet és a kakaóport, hogy csomómentesen kezdhesd el keverni; a szódabikarbónát, a sütőport és a növényi tejet is keverd hozzá a masszához. Melegítsd elő a sütődet 160 °C-ra. Tedd a tészta masszát egy hosszú sütőformába (olyasmi, mint a püspökkenyér forma) és 30 perc alatt süsd készre a sütit. A végeredmény egy lágy tészta lesz az avokádónak köszönhetően.
Avokádó-banán krém hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 1 érett banán
- néhány kanál kakaópor (cukrozatlan)
- barna cukor (elhagyható)
Aprítógépben krémesítsd az avokádót és a banánt, adj hozzá néhány kanál kakaóport, attól függően mennyire csokisra szeretnéd készíteni a sütibe szánt tölteléket. Tehetsz bele egy kis cukrot is ízlés szerint, ha az érett banán édes íze nem elegendő számodra.
Emeletes süti:
Vízgőz felett olvassz fel néhány kocka étcsokit kókuszzsírral. Amikor teljesen kihűlt a sütemény vágj le belőle három szeletet. Kenj meg két szeletet krémmel és tedd őket egymásra, a harmadik mehet legfelülre, majd az olvasztott csokit öntsd az egész tetejére. Díszítsd banánnal és dióval. Jó étvágyat!