Zöldborsó pástétom
Nem tudom ki, hogy van vele, de a szendvicseket én csak úgy szeretem, ha jól meg vannak kenve, valamilyen fincsi krémmel. Mivel ömlesztett sajtot nem vásárolok és mostanában sok humuszt ettem, más irányba is elkezdtem nézelődni. Találtam is egy olyan pürét, amit köretként, valamint szendvics- és tortillakrémként is lehet használni. Ez lenne a zöldborsó pástétom, ami szuper fehérjeforrás is.
Hozzávalók:
- 250g szárított feles zöldborsó
(kb. 175 Ft. 500 g) :)
- két gerezd fokhagyma
- só, bors
- fél zöldcitrom (lime)
- 8 evőkanál olívaolaj
- mentalevelek
- turmixgép vagy kézi mixer
Először is áztasd be a zöldborsót sima vízben legalább 1 órán keresztül. Egy nagyobb lábosban piríts meg két gerezd apróra vágott fokhagymát, ...