Lilakáposzta saláta
Ez a szuper káposztasaláta nemcsak finom, hanem alkalmad nyílik arra, hogy nyersen (de nem savanyítva) fogyassz egy olyan zöldséget, amit általában párolva készít el a legtöbb ember. A lilakáposzta elősegíti a sejtek regenerálódását, segíti a májat a méregtelenítésében, és jó hatással van a gyomorproblémákra.
Hozzávalók:
- egy kisebb fej lilakáposzta fele
- egy nagyobb sárgarépa
- dijoni mustár
- olívaolaj
- tahini (szezámpaszta)
- agave szirup
- petrezselyem
Gyaluld le a megtisztított fél lilakáposztát, miután kivágtad a torzsáját, valamint reszeld le a sárgarépát, akár kézi konyhai eszközökkel, akár aprítógéppel. Tehetsz ugyanilyen módszerrel fehérkáposztát is a salátádhoz.
Egy másik tálban készítsd el a ...