2016. júl 28.

Zabpelyhes babburger

írta: Vegán és Gourmand
Zabpelyhes babburger

Attól még, hogy nem eszem húst nagy ”hamburgerező” vagyok, hiszen szendvicsbe való pogácsa készülhet padlizsánból, cukkiniből, répából, krumpliból, csicseriborsóból és itt még nem is értek véget a lehetőségek. Ebben a receptben életem első babburgerét mutatom be, de gondoltam arra is, hogy majd így hívom: babger. :) :)

 Hozzávalók 6 burgerhez: (Inspiráció: http://fullofplants.com)

- 2 db vörösbab konzerv
- 8 evőkanál zabpehely
- 2 újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál sűrített paradicsom
- néhány csepp zöldcitromlé
- só, bors, petrezselyem
- 12 magos kenyérszelet (vagy 6 magos zsemle)
- paradicsom szeletek
- saláta levelek
- szárított paradicsomkrém (vagy szósz, amit szeretsz)
- botmixer (vagy aprítógép)

Keress egy ...

Tovább Szólj hozzá

Főétel

2016. júl 26.

Rizskrémes kukorica penne

írta: Vegán és Gourmand
Rizskrémes kukorica penne

Szeretem a tésztákat, főleg, ha finom szószban tálalják fel őket. Persze, ha én főzök, akkor a mártásos jellege mellett az étel legyen gyorsan elkészíthető is. :)  Ez a két jellemző találkozik ennél a könnyű rizskrémes tésztánál.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 200 ml rizskrém „tejszín”
  • 1 kisebb kaliforniai paprika
  • 3 szilva paradicsom (vagy 2 normál paradicsom)
  • 4 újhagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, 1 mk őrölt kurkuma
  • olivabogyó díszítésnek
  • kukorica penne (ez gluténmentes)

Vágd fel az újhagymákat vékony karikákra, a gyömbért és a fokhagymát pedig apró darabkákra. Tedd fel őket főni néhány percig kókuszolajban, egy magas serpenyőben és folyamatos kevergetés közben adj ...

Tovább Szólj hozzá

Főétel

süti beállítások módosítása