2016. júl 26.

Rizskrémes kukorica penne

írta: Vegán és Gourmand
Rizskrémes kukorica penne

Szeretem a tésztákat, főleg, ha finom szószban tálalják fel őket. Persze, ha én főzök, akkor a mártásos jellege mellett az étel legyen gyorsan elkészíthető is. :)  Ez a két jellemző találkozik ennél a könnyű rizskrémes tésztánál.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 200 ml rizskrém „tejszín”
  • 1 kisebb kaliforniai paprika
  • 3 szilva paradicsom (vagy 2 normál paradicsom)
  • 4 újhagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, 1 mk őrölt kurkuma
  • olivabogyó díszítésnek
  • kukorica penne (ez gluténmentes)

Vágd fel az újhagymákat vékony karikákra, a gyömbért és a fokhagymát pedig apró darabkákra. Tedd fel őket főni néhány percig kókuszolajban, egy magas serpenyőben és folyamatos kevergetés közben adj hozzájuk egy csipet sót, egy kis borsot ízlés szerint és egy mokkáskanál (vagy több) őrölt kurkumát. Ha ez az alap nagyon letapadna néhány csepp víz segíteni fog, hogy addig tudd főzni a fűszereket, amíg el nem kezdenek illatozni.

Most kockázd fel a paprikát és dobd azt is a serpenyőbe. Hagyj időt neki, hogy átsüljön, megpuhuljon, majd add hozzá a három paradicsomot feldarabolva.

Amikor már egy kicsit összefőttek a zöldségek, akkor jöhet rájuk a rizstejszín. Már csak 1-2 percet kell várnod, amíg a rizskrém forr egy kicsit és készen is van a könnyű szósz. Én kukoricából készült pennét főztem ki hozzá, hogy ebből az étkezésből kihagyjam a glutént. A rizskrémes tésztám tetejét szárított olivabogyóval díszítettem. Jó étvágyat!

dsc09188-2.jpg

Szólj hozzá

Főétel