Vegán palacsinta banánkrémmel és szilvaszósszal
A konyhát laboratóriummá változtattam, ugyanis ezt a receptet kísérletezéssel hoztam létre. :) Na, jó, csak annyiról van szó, hogy a palacsintatészta állagát próbáltam jól eltalálni. Úgy gondolom, hogy sikerült, mert a kevésbé jó minőségű serpenyőnkben SEM ragadtak oda a palacsinták, könnyen meg lehetett forgatni őket sütés közben.
Két íz is dominál ennél a desszertnél: a palacsintatorta krémjeként szolgáló banán édeskés, az öntetként használt szilvaszósz pedig savanykás. Én nagyon szeretem ezt a kettősséget.
Hozzávalók kb. 22 darab mini palacsinta elkészítéséhez:
- 285 g zabliszt
- 365 ml rizstej (cukormentes)
- 2 csapott evőkanál olvasztott kókuszolaj
- fél csomag sütőpor
- 3 teáskanál kókuszreszelék
- 1 csipet ...