2016. okt 08.

Vegán palacsinta banánkrémmel és szilvaszósszal

írta: Vegán és Gourmand
Vegán palacsinta banánkrémmel és szilvaszósszal

A konyhát laboratóriummá változtattam, ugyanis ezt a receptet kísérletezéssel hoztam létre. :) Na, jó, csak annyiról van szó, hogy a palacsintatészta állagát próbáltam jól eltalálni. Úgy gondolom, hogy sikerült, mert a kevésbé jó minőségű serpenyőnkben SEM ragadtak oda a palacsinták, könnyen meg lehetett forgatni őket sütés közben.

Két íz is dominál ennél a desszertnél: a palacsintatorta krémjeként szolgáló banán édeskés, az öntetként használt szilvaszósz pedig savanykás. Én nagyon szeretem ezt a kettősséget.

Hozzávalók kb. 22 darab mini palacsinta elkészítéséhez:

- 285 g zabliszt
- 365 ml rizstej (cukormentes)
- 2 csapott evőkanál olvasztott kókuszolaj
- fél csomag sütőpor
- 3 teáskanál kókuszreszelék
- 1 csipet ...

Tovább Szólj hozzá

Desszert

2016. okt 04.

Házi paradicsomszósz

írta: Vegán és Gourmand
Házi paradicsomszósz

Paradicsom-mániát diagnosztizáltam magamnál, amióta új helyre költöztünk a barátommal. Akkora mázlink van, hogy az előző lakó itt hagyta nekünk a kertben, a szép nagyra nevelt paradicsom bokrát. Terem is rendesen, mivel rengeteg napfény éri még októberben is. Igazán boldogok vagyunk ettől, a világot is csak pirosban látjuk. Más nem is lehetne a következő receptem, mint a házi készítésű paradicsomszósz.

Hozzávalók 2-3 személyre:

- kb. 15 közepes paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- só, bors, bazsalikom, oregánó

Először is szabadulj meg a paradicsomok héjától a következőképpen: tegyél fel egy lábosban vizet, amikor forrni kezd, dobd bele a megmosott paradicsomokat. Főzd őket 1 percig fedő alatt, ...

Tovább Szólj hozzá

Főétel

süti beállítások módosítása