2017. jan 20.

Vegán gyümölcsös-csokis muffin

írta: Vegán és Gourmand
Vegán gyümölcsös-csokis muffin

A tojásintoleranciám felfedezése óta lelkesen kísérletezem a hagyományos tojásos fogások alternatív elkészítésével. Azt vettem észre, hogy nagyon sok ételnek nincs is szüksége tojásra, de a szokások megkötik a háziasszonyok kezét. Például, a nagymamám egyszerűen kihagyja a tojást a palacsintából és egy kanállal több olajat tesz a tésztához. Ezzel meg is oldotta. Az én muffin receptem sem látott tojást, sőt semmilyen állati eredetű összetevőt. A tészta jól összeállt egy kis keményítő hozzáadásával.

Hozzávalók kb. 8 darabhoz:

 -190 g zabpehely liszt
- 205 ml rizstej (minél kevesebb cukortartalommal)
- 3-4 evőkanál erdei gyümölcs
- 3 evőkanál barna cukor
- fél tábla étcsoki (50g; minél kevesebb cukortartalommal)
- fél ...

Tovább Szólj hozzá

Desszert

2017. jan 17.

Gyömbéres céklaleves

írta: Vegán és Gourmand
Gyömbéres céklaleves

Dobd fel a szürke téli napokat élénk rózsaszínnel! Persze, nem csak a szép színéért érdemes céklát enni, hanem immunerősítő és vérképző hatása miatt is. Az sem utolsó szempont, hogy a gyömbérrel főzött forró levesek kiválóan átmelegítik belülről az egész testet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 nagy cékla
  • 1 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • 4 dl kókusztej (főzéshez való konzerv, nem kókuszital)
  • fél liter víz
  • só, bors
  • kézi mixer

Vágd fel a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért (hámozás után) apró darabokra. Dinszteld őket kókuszzsíron egy fazékban kb. 5 percig. Hámozd meg a céklákat, mosd meg és kockázd fel őket. Párold a cékla darabokat is a hagymás gyömbéren 1-2 percig, ...

Tovább Szólj hozzá

Leves

süti beállítások módosítása