2019. jún 16.

Reggeli hajdinás zabpalacsinta

írta: Vegán és Gourmand
Reggeli hajdinás zabpalacsinta

Jó ideje hajdinapalacsintát eszem reggelire és ezt a szokásomat továbbra is folytatni szeretném. Annyi csak a bökkenő, hogy jelenlegi költözködős élethelyzetemben nem a saját palacsintasütőmet tudom használni, hanem egy kevésbé hatékonyat, amiben a sima hajdina-víz kombináció nem áll össze rendes tésztává. A probléma megoldásából pedig született egy zabbal és banánnal dúsított palacsinta recept.

Hozzávalók 2 palacsintához:

  •  1 db érett banán
  •  4-5 ek. hajdinaliszt
  •  4-5 ek. gluténmentes zabpehely
  •  cukormentes rizstej/mandulatej/szójatej

Tedd fel a tűzhelyen a palacsintasütődet melegedni. Egy keverő tálban törd össze villával a banánt, keverd hozzá a hajdinalisztet és a zabpelyhet. Adj hozzá annyi növényi ...

Tovább Szólj hozzá

Desszert

2019. jún 16.

Gyors humusz-tofu szendvics

írta: Vegán és Gourmand
Gyors humusz-tofu szendvics

Ma egy gyors ebédre vágytam, mivel nekem sincs mindig kedvem egy órát állni a konyhában, de a jó vegán ételek elkészítése nem csak erről szól, hanem a kreativitásról és az egyszerűségről is. Egy gyors grill szendvicset dobtam össze, amivel jól is laktam.

Hozzávalók:

  • kenyér/zsemle/baguette stb.
  • házi humusz (350 g főtt csicseriborsó, olívaolaj, negyed vagy fél citrom leve, 1 ek. tahini /elhagyható/, kis víz, őrölt koriander, só, bors)
  • füstölt tofu
  • padlizsán
  • paradicsom
  • paprika

Kezdetnek feltettem melegedni a serpenyőt, amiben a tofu és a padlizsán szeleteket akarom majd megsütni. Közben összeszereltem az aprítógépet (jó turmixgéppel is működhet a dolog) és beleraktam a humusz összes hozzávalóját. Az ...

Tovább Szólj hozzá

Főétel

süti beállítások módosítása