2020. ápr 26.

Csokis-mandulás keksz

írta: Vegán és Gourmand
Csokis-mandulás keksz

Hozzávalók kb. 9 darabhoz:

  • 6 púpos ek. barna rizsliszt
  • 3 púpos ek. kókuszliszt
  • 2 ek. lenmag
  • 6 ek. víz
  • 5-6 ek. rizstej
  • 3 ek. kókuszolaj
  • 5-6 tk. eritritol vagy cukor, amit használsz ízlés szerint
  • 2-3 kocka vegán étcsoki
  • kb. 10 szem mandula
  • egy csipet só

Kávédarálóban zúzd porrá a lenmagot és egy kis tálkában keverd ki 6 ek. vízzel. Tedd félre, hogy besűrűsödjön pár perc alatt. Vágd apróra a csokit és a mandulákat is egy nagy késsel, nem baj, ha nem teljesen egyforma darabokat kapsz. Olvaszd fel a kókuszolajat.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit és melegítsd elő a sütődet 170 °C-ra.  Egy nagy keverőtálban keverd össze a száraz összetevőket, majd add hozzájuk az összes többit. Kézzel is bele kell ...

Tovább Szólj hozzá

Desszert

2020. ápr 20.

Csicseri omlett

írta: Vegán és Gourmand
Csicseri omlett

A jóból is megárt a sok alapon egy kicsit meguntam a palacsinta és zabkása reggeliket és mást szerettem volna kipróbálni. Már elsőre sikerült nagyon finom vegán omlettet készítenem csicseriborsó lisztből, hiszen gyors és nem igényel nagy szakértelmet sem. Én az alábbi szárított paradicsomos változatot sütöttem, de önteheted a masszát lepirított hagymára és gombára, vagy tehetsz bele sült spárgát, bármit.

Hozzávalók egy személyre:

  • 3 púpos ek. csicseriborsó liszt
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors, oregánó ízlés szerint
  • kb. 1 dl víz
  • 2 darab szárított paradicsom apróra vágva
  • tökmag
  • növényi sajt

Tegyél fel egy serpenyőt a tűzhelyre melegedni. Közben keverd össze egy tálban az összes hozzávalót. Ha nagyon ...

Tovább Szólj hozzá

Főétel

süti beállítások módosítása