2016. nov 17.

Kókuszos-répás nyers bonbon

írta: Vegán és Gourmand
Kókuszos-répás nyers bonbon

A karácsonyi ünnepek közeledtével még inkább keresem a könnyen, sütés nélkül elkészíthető, hozzáadott cukormentes édességeket. Ezúttal a Forks over knives nevezetű angol nyelvű oldalról inspirálódtam, amikor kipróbáltam ezt az egészséges kókuszgolyót. Azért írom, hogy inspirációról volt szó, mert több helyen módosítottam a receptet, amit most meg is osztok veletek.

Hozzávalók 6-7 gombóchoz:

- 1 nagy sárgarépa
- 6 datolya beáztatva
- 1 érett banán
- 6 és fél evőkanál zabpehely
- 2 teáskanál cukormentes kakaópor vagy reszelt étcsoki
- kókuszreszelék
- aprítógép

Először is áztasd a datolyát vízben egy órán keresztül (kimagozva), mielőtt nekiállsz a gombócgyártásnak, így a robotgép egyszerűbben aprítja majd fel.

Hámozd meg a sárgarépát, vágd fel kis darabokra és dobd bele az aprítógépbe a vízből kivett és lecsepegtetett datolyákkal együtt, majd indítsd el a gépet. Közben vágd fel darabokra a banánt és az is mehet a robotgépbe. Amikor ezekből az összetevőkből összeállt egy püré, akkor add hozzá a zabpelyhet és a kakaóport, és mixeld ezeket is az aprítóval. Ezután már csak golyókat kell formálnod a répás masszából és bele kell forgatnod őket kókuszreszelékbe (ha túl lágy lett a massza, tegyél még bele zabpelyhet vagy akár egy kis kókuszreszeléket). Tedd az elkészült gombócokat hűtőbe egy órára, hogy egy kicsit keményebb legyen az állaguk. Jó étvágyat!

dsc00748-2.jpg

Szólj hozzá

Desszert