2015. jan 30.

Kurkumás kókusztejes lencse

írta: Vegán és Gourmand
Kurkumás kókusztejes lencse

Sokan szeretnek lencsefőzeléket enni az év első napján, később viszont elfeledkeznek erről a fehérjében, rostokban és vasban gazdag hüvelyesről, ami gabonanövényekkel együtt teljes értékű fehérjét biztosít.


Találtam egy nagyon finom receptet, ami a megszokott magyar főzeléktől elkanyarodik az indiai konyha irányába, éppen ezért figyelemfelkeltő lehet azok számára is, akik eddig nem találták túl izgalmasnak ezt a korong alakú növényt.

Hozzávalók:

- 250 g zöld lencse
- kókuszolaj
- 1 db vöröshagyma felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 db darabolt paradicsom konzerv
- 400 ml-es kókusztej konzerv
- fűszerek: só, színes bors, gyömbér, kurkuma

Áztasd be a lencsét 2 órára, majd főzd puhára körülbelül fél óra alatt. Szűrd le és tedd félre. A felkockázott vöröshagymát dinszteld üvegesre a felaprított fokhagymával kókuszolajon. Ezt az alapot sózd, borsozd, adj hozzá egy fél mokkáskanál kurkumát és egy csipetni gyömbért. Ha már jön a fűszerek illata, keverd össze a hagymát a paradicsom konzervvel, és néhány perc múlva add hozzá a kókusztejet is. Forrald össze ezt a mártást és keverd bele a megfőtt lencsét is. Jó kóstolgatást! :)

 

dsc01885.JPG

Inspiráció : http://foodess.com/8197-coconut-curried-lentils.html

Szólj hozzá

Főétel