Kapros patisszonpörkölt
Aki a magyaros ízeket kedveli, annak nem fog csalódást okozni ez a recept, mert kedvenc kalocsai paprikáját és csemege vagy csípős piros aranyát is fel tudja használni ehhez az ételhez.
Hozzávalók:
- 1 nagy patisszon
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 1 vöröshagyma
- fél csokor kapor
- só, bors, pirospaprika, piros arany, kömény
Kockázd fel a hagymát és kezd el dinsztelni egy kis sóval. Vágd fel a paprikát és a paradicsomokat kis darabokra, majd főzd össze őket a hagymával. Amikor már puha a paprika, akkor vedd le a tűzről az edényt, és fűszerezd ezt a pörkölt alapot borssal, pirospaprikával és piros arannyal ízlés szerint, valamint egy késhegynyi köménnyel. Főzd ezt a keveréket 1 dl vízzel, hogy egy jó kis szaftban készíthesd majd el a csillagtököt. Hámozd meg a patisszont, kockázd fel, majd add hozzá az alaphoz és főzd puhára.
Amikor már majdnem kész, szórd bele a felaprított kaprot. Lehet rizzsel, krumplival, esetleg kuszkusszal tálalni. Jó vega pörköltözést!
A kalocsai motívum forrása: www.meska.hu