Mogyorókrém egyszerűen
A mogyorókrémmel 2009-ben találkoztam először, amikor az USA-ban dolgoztam egy nyári gyerektáborban. Addig csak filmekben láttam, ahogy az amerikai mami mogyoróvajkrémes kenyeret készít a gyerekének egy kis dzsemmel megspékelve, és nem tudtam elképzelni, hogy ez jó lehet. Aztán a nyári munka során én is rászoktam erre az érdekesnek hangzó szendvicsre, és azóta is tart a szerelem, olyannyira, hogy már nem a boltban veszem, hanem saját magamnak készítem adalékanyag- és tartósítószer-mentesen.
Hozzávalók egy 4dl befőttesüveg megtöltéséhez:
- 2 csomag 170 g-os sótlan Mogyi földimogyoró
- 2-3 evőkanál kókuszzsír (lehet több, ha folyósabbra szeretnéd)
- 1 kávéskanál cukor nélküli kakaópor
- 1 teáskanál méz (vagy, amennyit szeretnél)
- 10 perc szabadidő
A mogyorót őröld meg kávédarálóban vagy egy jó aprítógépben. Ha kész, akkor dolgoztasd tovább a mogyorómasszát aprítógépben a kókuszzsír hozzáadásával. Amikor krémes állagú a massza, akkor jöhet bele a kakaópor és a méz. Ezzel el is készült a házi mogyorókrém, ami mehet a neki szánt üvegbe.