2015. feb 09.

Francia öntetes tésztasaláta

írta: Vegán és Gourmand
Francia öntetes tésztasaláta

Ez a könnyű recept úgy született, hogy egy másik fogáshoz túl sok lencsét főztem meg, ezért körbenéztem a konyhában mihez tudnám felhasználni. Mivel tészta és paradicsom mindig van itthon, hamar összeállt egy egyszerű tésztasaláta ötlete. Azonban ez így elég száraznak bizonyult és amúgy is, egy salátával mindig együttjár a dresszing, így megkértem francia segédemet, hogy készítsen el egy Bretagne-ban már jól bevált öntetet. A végeredmény pedig nagyon finom lett. :)

Hozzávalók:

- 250 g lencse
- 200 g orsótészta
- koktélparadicsom
- balzsamecet
- olívaolaj
- dijoni mustár

Áztasd be a lencsét 2 órára, majd főzd puhára körülbelül fél óra alatt. Szűrd le és tedd félre. Ha van maradék lencse, akkor csak vedd ki a hűtőből. :) Főzd meg a tésztát is kb. 10 perc alatt. Rakd a lencsét és a tésztát egy salátás tálba. Vágj fel néhány koktélparadicsomot és azt is dobd a salátára. Keverj el csomómentesen két evőkanál balzsamecetet egy teáskanál dijoni mustárral. Önts hozzájuk négy evőkanál olívaolajat, vagy többet, ha lágyabb öntetet szeretnél. A dresszinggel öntözd meg a tésztasalátát, és voilà, készen is vagy.

resized_dsc01998.jpg

 

Szólj hozzá

Saláta