2015. jún 14.

Mentás-epres házi fagyi

írta: Vegán és Gourmand
Mentás-epres házi fagyi

A kánikulában is betehetjük a lábunkat a konyhába, persze csak arra az 5 percre, amíg elkészül ez az igazán frissítő finomság. :)

Hozzávalók:

- 450 g fagyasztott eper
- 1 natúr joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- néhány mentalevél
- agave szirup (elhagyható)

Pakold bele az összes hozzávalót egy robotgépbe az agave szirup kivételével, és pürésítsd addig, amíg krémes állagú nem lesz. Ha van jégtörő tartozék a gépedhez, használd azt, ha nincs, várj egy-két percet, hogy az eper megolvadjon egy kicsit, és könnyebb legyen az aprítás. Amikor elkészült a fagyi, a saját adagomra csurgattam egy kis agave szirupot édesítés gyanánt.

resized_dsc03451.jpg

 

 

Inspiráció / La source: www.facebook.com/pages/Nyers-és-Egészséges-Receptek

Szólj hozzá

Desszert