Mentás-epres házi fagyi
A kánikulában is betehetjük a lábunkat a konyhába, persze csak arra az 5 percre, amíg elkészül ez az igazán frissítő finomság. :)
Hozzávalók:
- 450 g fagyasztott eper
- 1 natúr joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- néhány mentalevél
- agave szirup (elhagyható)
Pakold bele az összes hozzávalót egy robotgépbe az agave szirup kivételével, és pürésítsd addig, amíg krémes állagú nem lesz. Ha van jégtörő tartozék a gépedhez, használd azt, ha nincs, várj egy-két percet, hogy az eper megolvadjon egy kicsit, és könnyebb legyen az aprítás. Amikor elkészült a fagyi, a saját adagomra csurgattam egy kis agave szirupot édesítés gyanánt.
Inspiráció / La source: www.facebook.com/pages/Nyers-és-Egészséges-Receptek